Ανακαλύψτε γιατί η μετακόμιση του ηλικιωμένου συγγενή σας στο σύγχρονο γηροκομείο «Φροντίζω» μπορεί να βελτιώσει την υγεία του.

Πηγή: VORIA.gr

Οι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με άτομα της Τρίτης Ηλικίας γνωρίζουν εμπειρικά ότι η μοναξιά παίζει σοβαρό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης. Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι έχουν δίκιο. Έχει παρατηρηθεί ότι οι απομονωμένοι ηλικιωμένοι απειλούνται από σύνθετα προβλήματα υγείας. Ο αντικοινωνικός αποκλεισμός στο σπίτι μπορεί να αποτελέσει μεταξύ άλλων, την αιτία εμφάνισης διαβήτη, υψηλής πίεσης, καρδιακών νοσημάτων και επικίνδυνων μεταβολών του βάρους σώματος.

Η πρόληψη των παραπάνω αποδεδειγμένα μπορεί να επιτευχθεί. Το σύγχρονο γηροκομείο «Φροντίζω», μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της διαβίωσης και συνάμα της περίθαλψης του ηλικιωμένου συγγενή σας. Στα σύγχρονα κράτη, οι ενημερωμένοι ηλικιωμένοι και οι οικογένειές τους αποφασίζουν συνειδητά να ζήσουν σε μια οργανωμένη δομή, γιατί κατανοούν ότι έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν νοητικά, ψυχικά και σωματικά υγιέστεροι, σε σύγκριση με συνομήλικους που επιλέγουν να παραμείνουν στο συμβατό σπίτι τους. Για καλή μας τύχη, η Ελλάδα ανήκει στα κράτη αυτά. Την τελευταία δεκαετία συστάθηκαν κλινικές αποκλειστικά για ηλικιωμένα άτομα, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και άρουν την αρνητική εντύπωση που κληροδότησαν στην κοινή γνώμη, τα γηροκομεία-ιδρύματα του παρελθόντος.

Η λίστα με τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει το άτομο της Τρίτης Ηλικίας που ζει στο κέντρο «Φροντίζω» περιλαμβάνει:

1. Πολύ καλή διατροφή
Η διαδικασία προγραμματισμού των γευμάτων, τα καθημερινά ψώνια και η προετοιμασία φαγητού, δυσκολεύουν το άτομο καθώς γερνά και μπορεί να του προκαλούν άγχος . Επιπρόσθετα, ο ηλικιωμένος μπορεί εν αγνοία του να παραλείπει σημαντικές τροφές για την ενδυνάμωση του οργανισμού του, να παρουσιάζει έλλειψη βασικών βιταμινών και συχνά, ακόμη και αφυδάτωση. Στο γηροκομείο «Φροντίζω» σερβίρονται τρία πλήρη γεύματα ημερησίως. Οι διαμένοντες απολαμβάνουν αχνιστά μεσογειακά πιάτα που μελετά η ομάδα των διαιτολόγων και μαγειρεύουν καθημερινά έμπειροι chef. Επίσης, ο ηλικιωμένος έχει το πλεονέκτημα της παρέας, ενώ γευματίζει. Κάθε μέρα αποτελεί κοινωνικό γεγονός όταν τρώμε με τους φίλους μας!

2. Μεγαλύτερη ασφάλεια

Τα ηλικιωμένα άτομα που μετακομίζουν στο κέντρο «Φροντίζω» αφήνουν πίσω τους επίσης «ηλικιωμένες» κατοικίες. Οι χώροι τους, αν και οικείοι, συχνά αποβαίνουν επικίνδυνοι. Οι σύχρονες Μονάδες διαβίωσης έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες, του ήδη ηλικιωμένου ατόμου. Παραδείγματος χάρη, ειδικές μπάρες προστασίας στους κοινόχρηστους διαδρόμους στηρίζουν την αυτόνομη βάδισή τους, ενώ αντιολοσθητικά δάπεδα στα μπάνια αποτρέπουν πιθανές πτώσεις. Ακόμη πιο σημαντικό, το Nunse Call System που είναι εγκαταστημένο σε όλα τα δωμάτια, δίνει τη δυνατότητα στον διαμένοντα να καλέσει σε 24 ωρη βάση το Νοσηλευτικό προσωπικό για βοήθεια. Αυτή μπορεί να αφορά μικρές καθημερινές ανάγκες, μπορεί όμως να προλάβει και σοβαρότατα έκτακτα περιστατικά υγείας.

3. Κοινωνικοποίηση

Οι δραστηριότητες αποτελούν μέρος της καθημερινότητας στη Μονάδα «Φροντίζω». Όλοι οι διαμένοντες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν, με αποτέλεσμα να αισθάνονται μέλη μιας ενεργής ομάδας. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους του κέντρου, η συντροφιά, σε συνδυασμό με την ιδέα του να παραμένει κανείς χρήσιμος και ενεργητικός, προσδίδει πολλαπλά οφέλη στην ψυχική υγεία του ατόμου και κατ’επέκταση στη σωματική. Η χρήση της τεχνολογίας έπειτα, επιτρέπει τη διάδραση των ηλικιωμένων με τους συγγενείς τους, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται. Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας εντάσσονται σε μια ενδιαφέρουσα «κοινωνία», η οποία τους προσφέρει διαρκή ερεθίσματα.

 

4. Τήρηση κανόνων Υγιεινής

Οι κοινόχρηστοι χώροι, αλλά και τα ιδιωτικά δωμάτια στο κέντρο «Φροντίζω» συντηρούνται συστηματικά με συγκεκριμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Για την επίτευξη του υψηλού επιπέδου καθαριότητας του κέντρου, είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός και η τήρηση αναλυτικών οδηγιών, καθώς και η χρήση ειδικών πιστοποιημένων προϊόντων. Επιπλέον, το Ιατρικό προσωπικό, οι Νοσηλευτές και το προσωπικό καθαριότητας έχουν εκπαιδευτεί, τόσο στη χρήση των μέσων της ατομικής τους προστασίας, όσο και στην παροχή βοήθειας στους διαμένοντες, για τη δική τους ασφάλεια.

5. Μείωση του άγχους

 

Ρωτήστε όποιον ηλικιωμένο ζει μόνος του και θα εκπλαγείτε, έχει δεκάδες λόγους για τους οποίους αισθάνεται άγχος. Ακόμη κι αν έχει προσλάβει κάποιον ως βοηθό για τις δουλειές του σπιτιού, εξακολουθεί να φορτίζεται με τον συντονισμό της καθημερινότητας. Όταν μετακομίσει σε μια οργανωμένη δομή απαλλάσσεται από τις ευθύνες συνολικά. Συν τοις άλλοις, περιβάλλεται από οικείους επαγγελματίες υγείας και η εμπιστοσύνη παίζει μείζονα ρόλο στη θεραπευτική σχέση. Οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές τον φροντίζουν με τρυφερότητα και η συνθήκη αυτή λειτουργεί αγχολυτικά και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.

Για να λάβετε πληροφορίες που αφορούν το δικό σας περιστατικό και για τον προγραμματισμό της ξενάγησής σας στο γηροκομείο «Φροντίζω» στη Θεσσαλονίκη καλέστε καθημερινά: 2310383853