Γηροκομείο Θεσσαλονίκη “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”-Διασκεδαστικές δραστηριότητες για να ενθαρρύνετε τη γιαγιά και τον παππού την περίοδο του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ:  https://www.allaboutseniors.ca/activities-to-cheer-up-grandma-during-quarantine/

Με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης εγγόνια και παιδιά δεν μπορούν να επισκεφθούν τις μητέρες και τις γιαγιάδες τους στο σπίτι, ή στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Για τον λόγο μπορούμε να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί και να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε τη διάθεση των δικών μας ανθρώπων από μακριά

  1. Ενθαρρύνετε τα εγγόνια νεαρής ηλικίας να κάνουν ζωγραφιές και χειροτεχνίες για τον παππού και τη γιαγιά.
  2. Διαφορετικά, ζητήστε απ’ τα εγγόνια να ετοιμάσουν μία παράσταση που θα παρουσιάσουν μέσω βιντεοκλήσης.
  3. Ετοιμάστε ένα καλάθι με τα αγαπημένα τους πχ μυρωδάτα τσάγια, χειροποίητα γλυκά, τοπικά προϊόντα που τους αρέσουν και στείλτε το με μία ωραία κάρτα
  4. Στείλτε ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια με ένα γλυκό μήνυμα. Μπορεί να είναι μία καθημερινή μέρα απλώς για να τους πείτε ότι τους σκέφτεστε.
  5. Ζητήστε από τη γιαγιά να σας βοηθήσει μέσω βιντεοκλήσης σε μία συνταγή μαγειρικής ή τον παππού να σας δείξει τα μυστικά της κηπουρικής. Θα ανέβει πολύ η διάθεση τους προσφέροντας βοήθεια.

Στο Πρότυπο Κέντρο για την Τρίτη Ηλικία «Φροντίζω», σε όλη την περίοδο του κορωνοϊού  προσπαθούμε να φέρουμε κοντά συγγενείς και διαμένοντες με τους παραπάνω και πολλούς άλλους δημιουργικούς τρόπους. Η κ. Νάσια Πασχαλέρη Γεροντολόγος της Μονάδας συντονίζει τις νέες αυτές διαδικασίες εξασφαλίζοντας εγγύτητα και δημιουργώντας ζεστή ατμόσφαιρα.