ΕΙΣΤΕ 40-60 ΕΤΩΝ; TOTE ANHKETE ΣΤΗ «ΓΕΝΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ»

Είστε ο φροντιστής για έναν γηράσκοντα γονέα ή άλλο ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας; Δεν είστε μόνος. Σύμφωνα με έρευνες, ένας στους οκτώ ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση. Φροντίζουν έναν ηλικιωμένο αγαπημένο, ενώ μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά και πολλές φορές εργάζονται και έξω από το σπίτι.

Αυτοί οι άνθρωποι αναφέρονται ως φροντιστές γενιάς sandwich. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν προσπαθώντας να ανταποκριθούν σε πολλούς ρόλους συχνά σημαίνουν ιδιαίτερα αγχωτικές ημέρες

Τι μπορείτε να κάνετε για να επιβιώσετε στα χρόνια ως φροντιστής γενιάς sandwich;

Έχουμε 4  συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να ανταπεξέλθετε  σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα.

1. Ορίστε προτεραιότητες: Όταν η υγεία ενός ηλικιωμένου αγαπημένου ατόμου επιβαρύνεται, το άτομο που αναλαμβάνει την φροντίδα του θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα όσο το δυνατόν πιο τέλεια. Μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Για αυτό χρειάζεται μια καλύτερη προσέγγιση, οπού μπορεί να δίνει προτεραιότητα στα πιο σημαντικά πράγματα και να δώσει στον εαυτό του άδεια για συμβιβασμό σε άλλους τομείς.

2. Ζητήστε υποστήριξη: Τα ενήλικα παιδιά συχνά αισθάνονται υποχρεωμένα να φροντίζουν μόνοι τους έναν γονέα. Πολλοί αμφιβάλλουν ότι κάποιος άλλος  μπορεί να φροντίσει τον γονέα του. Αν και αυτός είναι ένας ευγενής στόχος, είναι σπάνια εφικτός. Όταν φίλοι και μέλη της οικογένειας προσφέρουν βοήθεια, πείτε ναι αντί όχι. Υπάρχουν εύκολα καθήκοντα για να ζητήσετε βοήθεια, όπως να παίρνουν τις συνταγές από το φαρμακείο ή να κάθονται με τον ηλικιωμένο ενώ κάνετε ένα διάλειμμα. Εκτός από τη βοήθειά που προσφέρουν, τα μέλη της οικογένειας θα απολαύσουν να περνούν σημαντικό χρόνο με τον ηλικιωμένο.

3. Γίνετε οργανωτικοί: Ο ενήλικας της γενιάς sandwich συχνά έρχεται αντιμέτωπος με την γραφειοκρατία. Είναι εύκολο να αποδιοργανωθεί και να τον καταβάλει το στρες. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειωθεί το άγχος, είναι να δημιουργήσει ένα σύστημα οργάνωσης που θα βοηθήσει να επέλθει ηρεμία και τάξη. Ένας τρόπος είναι να δημιουργήσετε ένα αρχείο με τις σημαντικές πληροφορίες για την υγεία και το ιατρικό πρόγραμμα του ηλικιωμένου.

4. Δέσμευση για αυτοεξυπηρέτηση: Σύνηθες φαινόμενο είναι η αδυναμία προγραμματισμού ενός ετήσιου πλάνου διατήρησής της φυσικής κατάστασης, παραλείποντας ακόμα και τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας που πρέπει να κάνει κάποιος. Οι ενήλικες που έχουν επωμιστεί την φροντίδα των ηλικιωμένων, είναι συχνά τόσο απασχολημένοι που παραμελούν τη δική τους υγεία. Η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και η τακτική άσκηση μπορεί να φαίνεται σαν πολυτέλειες για τις οποίες δεν έχετε χρόνο. Όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης. Για αυτό είναι ζωτικής σημασίας για να φροντίζετε πρωτίστως τον εαυτό σας γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να φροντίσετε καλύτερα και την οικογένειά σας.

Μια τελική συμβουλή είναι να εξετάσετε την επιλογή της διαμονής σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» είναι εδώ για να σας στηρίξει και να προσφέρει μια ασφαλή και άνετη διαμονή στους αγαπημένους σας οικείους, με σεβασμό και αμέριστη φροντίδα.