Η σωστή διατροφή στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο, καθώς συμβάλλει στην κατάσταση της υγείας τους.

Στο ¨Φροντίζω¨ αυτό το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Οι διατροφολόγοι που επιμελούνται το μενού που απολαμβάνουν οι διαμένοντες είναι η κα. Νάσια Πασχαλέρη (Διαιτολόγος – Γεροντολόγος) και η κα. Ειρήνη Πασχαλέρη (https://www.thessaloniki-diaitologoi.gr/). Με την εμπειρία τους και ως expert στο είδος τους, προσαρμόζουν το μενού στην κατάσταση της υγείας τους και στα άτομα με ιδιαίτερο ιατρικό ιστορικό (π.χ. διαβητικοί διαμένοντες).

Όλα τα γεύματα είναι φρεσκομαγειρεμένα υπό την επιμέλεια chef, οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικής ποιότητας και η παρασκευή τους έχει ως βάση το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας αγαπάνε τα κλασσικά Ελληνικά φαγητά και αυτά φροντίζουμε να τους προσφέρουμε.

Ο Chef της μονάδας εντάσσει στο μενού ανάλογα με την εποχή ¨πειραγμένα¨ ελληνικά φαγητά. Δηλαδή, κλασσικά Ελληνικά φαγητά με gourmet πινελιές . Έτσι γίνονται πιο θελκτικά, ακόμα και σε άτομα με ανορεξία.

Οι φιλοξενούμενοι στο Φροντίζω έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν επίσης φρούτα και λαχανικά από το βιολογικό μας κήπο, που βρίσκεται στον χώρο του Φροντίζω και οι ίδιοι οι διαμένοντες βοηθάνε στη φροντίδα του.

Όλοι μας στην κοινότητα του ¨Φροντίζω¨ πιστεύουμε ότι το φαγητό πρέπει να είναι εμπειρία. Για κάθε ηλικία και για κάθε φιλοξενούμενο ξεχωριστά.