Η αντίστροφη bucket list – γιατί την υποστηρίζουμε στη μονάδα ΦΡΟΝΤΙΖΩ !

 
 
Τι θα γινόταν αν ξεκινούσαμε να φτιάχνουμε μια λίστα με τα πράγματα που έχουμε ήδη κάνει; Μια “αντίστροφη λίστα” ξεκινά με την ευγνωμοσύνη που βρίσκουμε εξετάζοντας τα προηγούμενα επιτεύγματά μας και τις ικανοποιητικές εμπειρίες που είχαμε. Τα θετικά επιτεύγματα του παρελθόντος αποτελούν εφαλτήριο για μελλοντικές φιλοδοξίες.
Ένας από τους κύριους στόχους είναι να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της σκοπιμότητας στην καθημερινή μας ζωή – κάτι που μας οδηγεί μπροστά. Στην αντίστροφη λίστα υπάρχουν ρεαλιστικοί στόχοι που μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε να προσθέτουμε στη λίστα.
Η πρακτική της δημιουργίας μιας αντίστροφης λίστας εκφράζει το πνεύμα της φιλοσοφίας και της προσέγγισης του κέντρου ΦΡΟΝΤΙΖΩ για την προώθηση της ζωντανής υγείας και ευεξίας.
Μια βασική αξία είναι να αφιερώσετε κι εσείς χρόνο για να διατυπώσετε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς και να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη σαφήνεια για να καθορίσετε τις μελλοντικές σας προτεραιότητες. Ευθυγραμμίζοντας σκόπιμα τον χρόνο και την ενέργειά μας γύρω από αυτό που μας δίνει νόημα και σκοπό, βιώνουμε μια πιο εμπνευσμένη και ικανοποιητική ζωή.
Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας αντίστροφη λίστα επιθυμιών και εμπειριών :
Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε όλες τις διαφορετικές πηγές νοήματος από τη ζωή σας, όπως η εργασία, οι δημιουργικές αναζητήσεις ή οι δραστηριότητες αναψυχής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα που έχετε ήδη βιώσει, άτομα που έχετε γνωρίσει, μέρη που έχετε επισκεφτεί και άλλους στόχους ή επιτεύγματα.
Η λίστα σας μπορεί να έχει μερικά από τα παρακάτω θέματα:
Ταξίδι
Προσωπικοί στόχοι
Επαγγελματικά επιτεύγματα
Σταθμοί ζωής
Οικογενειακοί φίλοι
Οικονομική σταθερότητα
Τολμηρές δραστηριότητες
Εθελοντισμός
Μερικά ακόμη παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνουν την εξόφληση μιας υποθήκης, τον χρόνο που δαπανήθηκε με την οικογένεια σε προηγούμενες διακοπές, τις προαγωγές εργασίας που έχετε επιτύχει ή την επιτυχή συνταξιοδότηση.
Μη φιλτράρετε ή κρίνετε τον εαυτό σας. Γράψτε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό.
Αφού συντάξετε τη λίστα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τη σκεφτείτε:
Ποιες εμπειρίες σας ενθουσίασαν και σας ενέπνευσαν περισσότερο;
Ποιες δυνάμεις ή προσωπικές αξίες χρησιμοποιήσατε για να πετύχετε τα πράγματα στη λίστα σας;
Τι ήταν εκείνα τα επιτεύγματα που οδήγησαν σε ικανοποίηση και ολοκλήρωση;
Επιτεύχθηκαν γρήγορα οι στόχοι σας; Πόση προσπάθεια έκαναν;
Δεν είναι ενισχυτικό το να γράφουμε τα επιτεύγματά μας;
Και το καλύτερο μέρος για μια αντίστροφη λίστα επιθυμιών κι επιτευγμάτων είναι ότι μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται!
Καθώς δημιουργείτε νέα κεφάλαια της ιστορίας της ζωής σας, αφιερώστε χρόνο για να λάβετε υπόψη τα πρόσφατα επιτεύγματά σας. Συνεχίστε να ενημερώνετε τη λίστα σας και απολαύστε τις σημαντικές προηγούμενες εμπειρίες σας.
Επιλέξτε να ζήσετε σε μια κοινότητα ηλικιωμένων που υποστηρίζει τους στόχους σας.
Ο ενεργός αυτοστοχασμός εκτιμάται ιδιαίτερα στο ΦΡΟΝΤΙΖΩ, το εξειδικευμένο κέντρο για την Τρίτη Ηλικία.
Εάν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε μια κοινότητα όπου οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να ζουν με βάση αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα ή προγραμματίστε μια περιήγηση.
Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε!
📞2310.383853
Ανακαλύψτε περισσότερα www.frontizw.gr

!