Ελίνα Καζη

Ελίνα Κάζη

Oνομάζομαι Ελίνα Κάζη και είμαι Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο της Caen το 1998 αποκτώντας το πτυχίο της Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας, ενώ το 1999 απέκτησα το μεταπτυχιακό της Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, με εξειδίκευση στην ψυχοπαθολογία και στην ψυχοδυναμική θεραπεία . Το 2011 αναγορεύθη διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Οι Διαταραχές συμπεριφοράς σε ασθενείς με ανοικά σύνδρομα και η μη φαρμακολογική αντιμετώπισή τους».
Είμαι εκπαιδευμένη στα ψυχομετρικά τεστ και στα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Από το 2000 έως σήμερα διατηρώ ιδιωτικό γραφείο. Εργάστηκα για 11 έτη σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική. Έχω εργαστεί σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, παρέχοντας υποστήριξη στην αντιμετώπιση σχολικών δυσκολιών σε συνεργασία με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης έχω εργαστεί στα ΚΕΔΔΥ. Από το 2013 έως το 2018 ήταν διδάσκουσα και υπεύθυνη μεταπτυχιακού Κλινικής Ψυχολογίας σε Ιδιωτικό Κολλέγιο. Από το 2012 έως σήμερα είμαι ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη στον συμβουλευτικό σταθμό υποστήριξης γονέων και μαθητών του Δήμου Καλαμαριάς με στόχο την στήριξη σχολικών κοινοτήτων, παρέχοντας εξατομικευμένη και ομαδική οικογενειακή συμβουλευτική υποστήριξη, ομάδες γονέων, οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων , στήριξη γονέων και μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος από το 2018 είμαι Ψυχολόγος στη μονάδα διαβίωσης ηλικιωμένων «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» κάνοντας ατομικές και ομαδικές παρεμβάσεις στους φιλοξενούμενους καθώς και παρέχοντας υποστηρικτικό και συμβουλευτικό προσανατολισμό στους φροντιστές τους. Έχω συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια και έχω πλούσιο συγγραφικό ερευνητικό έργο και εθελοντική δράση.
Ενδεικτικά παραθέτω τα παρακάτω 2004: Εισηγήτρια στη φοιτητική ημερίδα για τη νόσο Alzheimer, με θέμα τις συμπεριφορικές και ψυχολογικές διαταραχές των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer, 2006: Εισηγήτρια στο πανελλήνιο συνέδριο για τη νόσο Alzheimer, 2012: Εισηγήτρια σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις μαθησιακές δυσκολίες με θέμα την αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία, 2012: Εισηγήτρια σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την επιθετικότητα στα σχολικά πλαίσια, 2013-2018: Ομιλίες σε σχολεία και δομές του Δήμου Καλαμαριάς.