«Κορονοϊός : «θα περάσει κι αυτός, όπως όλα περνάνε»

Πηγή: Αυτούσια συζήτηση με τον κ.Χριστόδουλο. Χ.  διαμένοντα στην κλινική ηλικιωμένων «Φροντίζω»

Θα θέλαμε να μάθουμε πώς νιώσατε την περίοδο της πανδημίας ;

– Όταν έχεις καλή παρέα όλα είναι πιο εύκολα ! Τα πράγματα βέβαια είναι σοβαρά όπως λέει κι ο Σπύρος Παπαδόπουλος [γέλια].

– Έχετε επικοινωνία με την οικογένεια σας ; 

-Βεβαίως και έχω , αλλάξαμε λίγο τον τρόπο, τους βλέπω πολύ συχνά μέσω του κομπιούτερ, αλλά ο αδερφός μου με επισκέφθηκε και εδώ, ήπιαμε χυμό, εγώ στο παράθυρο κι αυτός στον κήπο από κάτω ! Εμπειρία και αυτό.

-Τί θα λέγατε σε όσους δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού COVID – 19;

– Θα έλεγα ότι αν δεν υπάρχει ο ιός, μπράβο τους που το ήξεραν. Αν υπάρχει ο ιός όμως; Στο «Φροντίζω» που μένω εγώ, έχουμε όλοι κατιτίς , άλλος λιγότερα ,άλλος πιο βαριά. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε όταν υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουμε βλάβη στον συνάνθρωπο μας. Είναι ασέβεια.

-Γνωρίζεστε όλοι μεταξύ σας στο γηροκομείο «Φροντίζω»;

-Φυσικά ! Όλα τα παιδιά που μας περιποιούνται τα φωνάζω με το μικρό όνομα. Πολύ καλά παιδιά! Τους γιατρούς όμως, αν και ξέρω τα ονόματά τους τους αποκαλώ «Γιατρέ», γιατί είναι ωραίο να κρατάμε τους τύπους. Εξαίρετοι και αυτοί !

– Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για εσάς;

-Το καλοκαίρι, ο απογευματινός καφές. Τον χειμώνα, μετά το βραδινό φαγητό μαζευόμαστε «η παρέα» μπροστά στο τζάκι. Έτσι δεν κάθονται πάντα οι παππούδες και στα παραμύθια; Να προσέχετε την υγεία σας και να σκέφτεστε θετικά, θα περάσει και ο κορονοϊός, όπως όλα περνάνε…

[παρατεταμένο χαμόγελο]