Η γιόγκα επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης!

Η γιόγκα επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης! 

Οι κινήσεις της yoga μπορούν να τροποποιηθούν σε κάθε τύπο σώματος και ανάλογα με το επίπεδο ικανότητας του ατόμου, να καταστήσουν τα μαθήματα, προσβάσιμα σε οποιονδήποτε θέλει. Η φιλοσοφία της yoga ενθαρρύνει την αποδοχή του τί συμβαίνει στην παρούσα στιγμή στο σώμα.

Η γιόγκα ενδυναμώνει το σώμα!
Η τακτική εξάσκηση ενισχύει την ενέργεια, αυξάνει την ευελιξία, μειώνει τους πόνους και όλα αυτά δημιουργούν την αίσθηση της νεότητας.  Πληθώρα ερευνών δείχνει ότι μια τακτική εξάσκηση προσφέρει απτά οφέλη για την υγεία. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο στο αίμα και τη χοληστερόλη. Βοηθάει, ακόμα, στη διατήρηση του βάρους και την εξάλειψη της κατάθλιψης.  Τέλος, φαίνεται να ανακουφίζει από χρόνιες παθήσεις όπως ο πόνος στην πλάτη, η αρθρίτιδα και η ινομυαλγία. Με λίγα λόγια, η γιόγκα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο έναντι των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και του διαβήτη που αναμφίβολα οδηγούν στην γήρανση. 

«Είστε τόσο νέος, όσο η σπονδυλική σας στήλη είναι ευέλικτη.»

«Η αναπνοή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς μεγαλώνουμε. Η κακή στάση του σώματος συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου και συμπιέζει την περιοχή των πνευμόνων με αποτέλεσμα η αναπνοή να γίνεται πιο ρηχή. Η ρυθμική, προσεκτική αναπνοή είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που τονίζουμε στα μαθήματα yoga και μόλις αυτή βελτιωθεί το άτομο αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα.»

Η ζωή του ατόμου είναι γεμάτη stress και πολλοί ηλικιωμένοι αναφέρουν ότι το να μαθαίνεις να αφήνεις το άγχος και να ελευθερώνεις τις σκέψεις σου κατά τη διάρκεια της yoga ή ενός καθοδηγούμενου διαλογισμού, είναι το μεγαλύτερο δώρο.

Στο τέλος, αυτό που χαρίζει μια διαρκή πρακτική γιόγκα, είναι η αυτό-αποδοχή, να βλέπεις δηλαδή τον εαυτό σου ως αιώνιο και διαχρονικό.

Να θυμάστε πως το σώμα γίνεται πιο άκαμπτο με την ηλικία, γι’ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε την απαλότητα και την ευλυγισία στο σώμα σας.

Στο Γεροντολογικό κέντρο ΦΡΟΝΤΙΖΩ στη Θεσσαλονίκη εκτιμούμε τα οφέλη της γιόγκα και διοργανώνουμε ειδικές θεραπευτικές συνεδρίες  για τους διαμένοντές μας. Επιπλέον, η έμπειρη ομάδα των φυσικοθεραπευτών μας εφαρμόζει κινήσεις γιόγκα και πιλάτες στη διάρκεια των επισκέψεων στους κλινήρεις διαμένοντές μας.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή του δικού σας ανθρώπου στο εξειδικευμένο κέντρο για την Τρίτη Ηλικία  ΦΡΟΝΤΙΖΩ, καλέστε 2310.383853 και να προγραμματίσετε την ξενάγησή σας

*Ανακαλύψτε όλο τον κόσμο του ΦΡΟΝΤΙΖΩ στο www.frontizw.gr